الترافیلتراسیون UF

الترافیلتراسیون یا همان UF یک فرایند غشایی برای تصفیه ی فیزیکی آب یا پساب می باشد. در این فرایند از غشاهایی پلیمری که دارای اندازه حفره بسیار ریز از ۰.۰۲  تا ۰.۱  میکرون می باشند برای کاهش میزان TSS یا جامدات معلق، کدورت، مواد کلوییدی، بار میکروبی و بخشی از COD نامحلول استفاده می شود.

ضرورت استفاده از UF در فرایند استحصال پساب

همان طور که می دانید، در بسیاری از فرایندهای استفاده مجدد از فاضلاب یا همان استحصال پساب، در آخرین واحد تصفیه خانه برای کاهش میزان TDS یا همان جامدات محلول از سیستم های RO استفاده می شود. ممبرین های RO دارای حساسیت بسیار بالایی در برابر ذرات معلق، کدورت و مواد کلوییدی و میکروبی می باشند به صورتی که لازم است قبل از ورود پساب در محدوده ی مجاز قرار گیرند.

یکی از بهترین روش ها استفاده از فرایند UF می باشد. ممبرین های UF با دارا بودن اندازه ی حفره ی بسیار ریز توانایی حذف ذرات معلق، ، کدورت، مواد کلوییدی، بار میکروبی و بخشی از COD نامحلول را دارا می باشند. خروجی فرایند UF دارای شرایط مناسبی برای استفاده در واحدهای RO می باشند و میزان گرفتگی در این ممبرین ها را به شدت کاهش می دهند. عمر ممبرین های RO یکی از پارامترهای مهم در توجیه پذیری اقتصادی پروژه های استحصال پساب می باشد.

نحوه ی عملکرد ultrafiltration

فرایند الترافیلتراسیون یا همان UF از نیروی محرکه ی فشار برای جداسازی استفاده می کند. اغلب ممبرین های UF در فشارهایی بین ۲ تا ۵ بار کار میکنند. عمدتا ممبرین های UF مورد استفاده در فرایندهای تصفیه پساب از نوع فیبرهای توخالی hollow fiber می باشند که درون یک محفظه از جنس UPVC قرار داده شده اند. از پلیمرهایی نظیر PVDF یا PES به دلیل مقاومت فیزیکی و شیمیایی بالا برای ساخت این فیبر ها استفاده می شود.

آب یا پساب بعد از گذر از مراحل مختلف پیش تصفیه نظیر زلال ساز یا DAF و فیلترهای شنی و کربنی و … (بستگی به شرایط پساب خام ورودی) با فشاری در حدود ۲ تا ۵ بار وارد ممبرین های UF می شود.برخی از ممبرین های UF نظیر DOW و Hydranautics از مکانیزم outside به inside و برخی دیگر نظیر INGE از مکانیزم inside به outside استفاده می کنند که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند. پساب با عبور از ممبرین ها به دلیل اختلاف اندازه ذرات معلق، بار میکروبی، کدورت و بخشی از COD نامحلول را از دست داده و جریان خروجی شفاف و عاری از میکروارگانیسم خواهد بود.

به منظور جلوگیری از گرفتگی، ممبرین ها در بازه های زمانی مشخص شست شو داده می شوند. نوع شست و شوهای مورد نیاز توسط سازندگان ممبرین های مشخص می شود.اما به صورت معمول از شست و شوی معکوس، شست و شوی معکوس با مواد شیمیایی و استفاده از هوا برای ایجاد اعتشاش در شست وشوی ممبرین های UF استفاده می شود.

برای آشنایی بیستر با ساز و کار این ممبرین ها میتوانید به ویدئوی آموزشی موجود مراجعه نمایید.

تجهیزات مورد نیاز الترافیلتراسیون

تجهیزات مورد نیاز در ساخت یک واحد UF ، شامل پمپ های مورد نیاز برای پمپاژ آب یا پساب خام، پمپ های مورد نیاز برای شست و شوی معکوس، ممبرین های UF، پمپ های تزریق، ابزار دقیق مورد نیازو مخازن ذخیره مورد نیاز می باشد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های الترافیلتر UF با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های UF به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

 

الترافیلتراسیون ممبرین ممبران UF ultrafiltration membrane

الترافیلتراسیون ممبرین ممبران UF ultrafiltration membrane

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *