api filtration سیستم چربی گیر فاضلاب

روش API برای جداسازی روغن

سیستم API در واقع یک جداکننده ی روغن از آب می باشد که تحت استانداردهای API طراحی شده باشد. طی این فرآیند جداسازی آب از روغن براساس اختلاف وزن مخصوص این دو به انجام می­رسد.

روغن و چربی موجود در فاضلاب های صنعتی به سه شکل آزاد، امولسیون و محلول یافت می شود. روغن یکی از مشکل سازترین مواد موجود در فاضلاب برای فرایندهای استفاده مجدد یا همان استحصال پساب می باشد. وجود روغن در پساب می تواند مشکلات بسیار زیادی برای واحدهای غشایی نظیر MBR یا UF ایجاد کرده و عمر ممبرین ها را به شدت کاهش دهد. به همین دلیل لازم است تا روغن موجود در فاضلاب توسط فرایندهایی حذف شوند. یکی از این روش ها استفاده از API در حذف روغن می باشد.

باید به این نکته توجه داشت که جداکننده های نوع API و CPI برای حذف و کاهش روغن های امولسیون طراحی نمی شوند بلکه فقط برای روغن های آزاد مورد استفاده قرار می گیرند. اندازه استاندارد قطر ذرات روغن برای حذف روغن 150 میکرون می باشد.

در این فرایند ابتدا فاضلاب از طریق یک سیستم توزیع یکنواخت جریان وارد مخزن شناورسازی می­شود. در این مخزن به علت اختلاف چگالی روغن و آب، ذرات روغن و چربی همزمان با حرکت رو به جلو، به سمت بالا و سطح سیال نیز صعود کرده و در آنجا تجمع می­یابند. آنگاه آب جدا شده از طریق یک مجرا که در زیرسطح سیال قرار دارد به قسمت خروجی هدایت می­شود.

اصول حاکم بر این فرآیند و همچنین سرعت صعود در این سیستم از قانون استوک تبعیت می­کند. مطابق قانون استوک سرعت صعود ذره با افزایش اختلاف چگالی دو ماده و قطر ذرات افزایش می­یابد.

این فرایند یکی از مراحل بالادستی در تصفیه فاضلاب های روغنی می باشد که طراحی و عملکرد صحیح آن می تواند تأثیر بسیار زیادی در عملکرد تصفیه خانه فاضلاب داشته باشد.

طراحی انواع مختلف جداکننده های آب – روغن بر اساس اختلاف دانسیته استوار می باشد. قابلیت و توانایی جداکننده در بهبود بخشیدن به عملکرد جداسازی روغن از پساب تابع عوامل متعددی می باشد که عبارتند از:

– نوع و حالت روغن و چربی در جریان پساب
– خواص جریان حاصل
– طراحی و اندازه ی واحد
– زمان ماند پساب

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های API با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های API به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

 

api filtration سیستم چربی گیر فاضلاب

api filtration سیستم چربی گیر فاضلاب

cpi سیستم چربی گیر فاضلاب

چربی گیر به روش CPI

سیستم چربی گیر cpi در مواردی که غلظت بالايي از چربی و روغن در پساب صنايع موجود باشد و مقادير آن از استانداردهاي تخليه به محيط زيست بالاتر باشد، به ناچار استفاده می گردد.
چربی و روغن در واحدهای هوادهی روی توده های لجن فعال مي چسبند وسبب كاهش عمل اکسیژن رسانی به میکروارگانیزم ها مي شوند. در نتیجه راندمان تصفیه پساب کاهش پیدا می کند.

روغن و چربی موجود در فاضلاب های صنعتی به سه شکل آزاد، امولسیون و محلول یافت می شود. روغن یکی از مشکل سازترین مواد موجود در فاضلاب برای فرایندهای استفاده مجدد یا همان استحصال پساب می باشد. وجود روغن در پساب می تواند مشکلات بسیار زیادی برای واحدهای غشایی نظیر MBR یا UF ایجاد کرده و عمر ممبرین ها را به شدت کاهش دهد. به همین دلیل لازم است تا روغن موجود در فاضلاب توسط فرایندهایی حذف شوند. یکی از این روش ها استفاده از CPI در حذف روغن می باشد.

روش CPI نیز همانند روش API جداسازی روغن آزاد با استفاده از نیروی ثقلی و اختلاف دانسیته می باشد که به منظور بهبود عملکرد و افزایش راندمان جداسازی از صفحات با زاویه 45 درجه استفاده می شود. جنس صفحات بسته به مشخصات فیزیکی و شیمیایی پساب ممکن است فلزی یا پلاستیکی باشند و معمولاً با توجه به PH پساب از مواد پوشش دهنده مقاوم در برابر خوردگی استفاده می‌شود. در واقع مهمترین نقش صفحات ایجاد فضای مناسب برای شکل‌گیری جریان آرام می‌باشد.

به منظور جداسازی روغن از فاضلاب، این سیستم مجهز به سطح‌ روب برای جمع‌آوری ذرات شناور شده و همچنین لجن روب برای جمع آوری لجن ته نشینی می باشد. نحوه عملکرد این واحدها ‌به این ترتیب است که با ورود فاضلاب از قسمت ورودی به علت سرعت کم جریان و قرارگرفتن جریان در مسیر صفحات موازی حالت آرام در جریان ایجاد می‌شود و در این حالت آرام چربی‌ها از فاضلاب جدا می‌شوند و ذرات معلق نیز از آن جدا می‌گردند.

این فرایند یکی از مراحل بالادستی در تصفیه فاضلاب های روغنی می باشد که طراحی و عملکرد صحیح آن می تواند تأثیر بسیار زیادی در عملکرد تصفیه خانه فاضلاب داشته باشد.

مزایای سیستم های CPI در برابر API

راندمان بالاتر در جداسازی روغن
سهولت در تخلیه لجن
کاهش مسافت ذرات روغن تا سطح آب

 

کاربرد در صنایع

پالایشگاه های نفت و گاز
صنایع پتروشیمی
صنایع فولاد
صنایع خودروسازی
صنایع غذایی
صنایع شیمیایی

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های API با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های API به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

 

cpi سیستم چربی گیر فاضلاب

cpi سیستم چربی گیر فاضلاب

چربی گیر فاضلاب صنعتی daf

روش DAF برای جداسازی روغن و مواد آلی از فاضلاب

روش DAF یا همان استفاده از هوای محلول برای شناورسازی یکی از مهم ترین مراحل پیش تصفیه در سیستم های استفاده مجدد از فاضلاب یا همان استحصال پساب می باشد. زمانی که پساب خروجی از تصفیه خانه فاضلاب دارای مقادیر چربی و مواد آلی COD می باشد نمی تواند به صورت مستقیم وارد مراحلی نظیر UF یا MBR شود. زیرا ممبرین های UF دارای محدودیت هایی در خصوص میزان روغن و موارد آلی ورودی می باشند.

یکی از بهترین فرایندها برای کاهش میزان بار مواد آلی و روغن استفاده از روش DAF یا همان شناورسازی با هوای فشرده می باشد.

روغن و چربی موجود در فاضلاب های صنعتی به سه شکل آزاد، امولسیون و محلول یافت می شود. برای جداسازی روغن آزاد معمولا از روش هایی نظیر API و CPI استفاده می شود. اما جداسازی روغن امولسیونی از پساب توسط این روش ها ممکن نیست و برای جداسازی این نوع روغن از روش DAF استفاده می شود.

روش عملکرد سیستم DAF

سیستم DAF یا شناورسازی با هوای محلول یکی از فرآیندهای جداسازی مواد روغنی و ذرات و مواد شناوری است که دانسیته ای نزدیک به آب دارند. به دلیل نزدیک بودن دانسیته امکان جداسازی آن ها از طریق روش های معمول که بر پایه ی اختلاف دانسیته استوار هستند میسر نیست. در این روش هوای فشرده با فشاری در حدود bar 6 در پساب روغنی حل می گردد. طبق قانون هنری میزان حلالیت گاز در مایع در فشارهای بالاتر، بیشتر می گردد. پس از انجام  فرآیند  انحلال گاز، پساب یکباره در فشار محیط رها می شود که نتیجه ی آن خروج گازهای حل شده در فشار بالا، از توده ی سیال به صورت حباب های ریز می باشد.مخازن مربوط به عملیات DAF از نظر شکل ظاهری بصورت استوانه ای، مکعبی و سیلندری ساخته می شوند.

مخازن کوچک را می توان هم استوانه ای و هم مکعبی ساخت. اما مخازن بزرگ بهتر است استوانه ای طراحی شوند. چون یکنواختی عملیات DAF در تمام نقاط مخزن عامل مهمی است و با افزایش ابعاد مخزن این یکنواختی کاهش می یابد. از نظر هندسی در مخازن استوانه ای فاصله محور استوانه تا شعاع در تمام نقاط برابر است. تمرکز این عملیات در محور وسط استوانه شرایط یکنواختی برقرار خواهد کرد. این شرایط برای مخازن مکعبی وجود ندارد البته مخازن مکعبی که توسط شرکت های صاحب تکنولوژی و آزمایشگاه های مجهز طراحی شده اند ، در دبی های زیاد، به جای یک مخزن بزرگ ، چندین مخزن مکعبی کوچک بصورت موازی قرار می گیرند .

تجهیزات مورد نیاز در سیستم DAF

پمپ فشار، سیستم تزریق هوا، مخزن اشباع سازی، رگولاتور فشار و مخزن شناور سازی(دارای پخش کننده جریان ورودی) و پاروی چربی گیر

مزایای استفاده از سیستم DAF در فرایندهای استحصال پساب

  • راندمان بالا در حذف روغن، چربی، مواد معلق و مواد آلی
  • جلوگیری از وارد آمدن شوک به واحدهای غشایی
  • فضای نسبتا کم اشغالی
  • افزایش عمر ممبرین های UF یا MBR
  • عدم نیاز به سیستم های گران قیمت ازن ژنراتور برای حذف COD

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های DAF با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های DAF به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

 

چربی گیر فاضلاب صنعتی daf

چربی گیر فاضلاب صنعتی daf

daf چربی گیر پساب صنعتی

daf چربی گیر پساب صنعتی

فیلتر تمام اتوماتیک خود شوینده

فیلترهای اتوماتیک خودشوینده

یکی از روش های فیزیکی برای حذف ذرات معلق آب TSS استفاده از فیلترهای خودشوینده می باشد. با توجه به اینکه در فرایندهای استحصال پساب یا استفاده مجدد فاضلاب از سیستم های غشایی نظیر UF و RO استفاده می شود بایست میزان کدورت و ذرات معلق قبل از ورود به آن ها کنترل شود.

چرا از فیلترهای خود شوینده استفاده کنیم؟

سازندگان ممبرین های UF توصیه می کنند تا آب یا پساب قبل از ورود به ممبران های UF از یک مرحله فیلتر با اندازه حفره 100 تا 150 میکرون عبور داده شود.

فیلتر های خود شوینده به دلیل دارا بودن مزایایی نظیر نیازمندی به فضای کم در بسیاری از پروژه های استحصال پساب مورد استفاده قرار گرفته اند.

محفظه ی این فیلتر ها عمدتا از جنس چدن و فیلتر آن از جنس استیل ساخته می شود و بر اساس کاربرد دارای مش های مختلف می باشد.
آب خام با فشار تقریباً ۳ الی ۴ بار به‌داخل این نوع از فیلترها پمپاژ می‌شود و پس از عبور از صافی‌ها ذرات معلق از آن جدا می‌گردد. هرگاه افت فشار جریان ورودی و خروجی، از مقدار تعیین شده در سیستم کنترلی دستگاه زیادتر شود، سیستم به‌صورت خودکار همزمان با عمل فیلتراسیون، بدون این‌که وقفه‌ای در فرآیند تصفیه رخ دهد، عملیات شستشو را نیز انجام می‌دهد. مقدار مصرف آب مورد نیاز جهت انجام شستشوی این فیلترها و زمان لازم در مقایسه با شستشوی معکوس فیلترهای شنی بسیار کم است.

انواع فیلترهای خودشوینده

این نوع از فیلترها بر دو نوع می باشند:
۱- هیدرولیکی
۲- موتوردار (الکتریکی)

 

فیلتر تمام اتوماتیک خود شوینده

فیلتر تمام اتوماتیک خود شوینده

nanofiltration membrane ممبران نانوفیلتراسیون

نانو فیلتراسیون NF

نانوفیلتراسیون یا NF همانند روش اسمز معکوس RO یکی از روش های کاهش جامدات محلول یا همان TDS می باشد. تفاوت سیستم NF با RO در میزان حذف انواع یون ها می باشد. میزان حذف یون های دو ظرفیتی و بالاتر نظیر کلسیم و منیزیم در ممبرین های NF بالاتر از یون های تک ظرفیتی نظیر سدیم و کلراید می باشد. همچنین فشار کاری ممبرین های NF در مقایسه با RO پایین تر و در نتیجه میزان انرژی مورد نیاز کمتر می باشد.

به همین دلیل زمانی که نیازی به حذف ذرات جامد محلول تک ظرفیتی وجود ندارد و هدف کاهش یون هایی نظیر کلسیم و منیزیم می باشد بهتر است به منظور کاهش میزان مصرف انرژی از ممبرین های NF استفاده کرد. در پروژه های استحصال پساب، برای تولید آب نرم مورد نیاز واحدهای صنعتی می توان پس از مراحل مختلف پیش تصفیه از سیستم های NF به منظور حذف سختی آب بهره گرفت.

nanofiltration membrane ممبران نانوفیلتراسیون

nanofiltration membrane ممبران نانوفیلتراسیون

روش عملکرد سیستم های nanofiltration

نیروی محرکه مورد نیاز در فریند NF ، فشار می باشد. فشار مورد نیاز از طریق پمپ های فشار قوی تأمین می گردد. ممبرین های NF مشابه ممبرین های RO از یک لایه ی پلیمری نیمه تراوا ساخته شده اند که امکان حذف املاح جامد محلول را میسر می کند. آب پس از گذر از مراحل پیش تصفیه وارد پمپ های فشار قوی شده تا فشار آن به حدود 6 تا 8 با رافزایش یابد. فشار مورد نیاز بستگی به مشخصات آب یا پساب خام دارد. سپس آب وارد محفظه های فشار می شود که ممبرین های NF درون آن قرار دارند. آب ورودی توسط ممبرین ها به دو جریان تصفیه شده و پساب تقسیم می شود. به منظور جلوگیری از بروز گرفتگی بر روی ممبرین ها از مواد شیمیایی نظیر ضد رسوب یا همان آنتی اسکالانت در ورودی سیستم استفاده می شود.

مزایای سیستم نانوفیلتراسیون

  • مصرف انرژی پایین تر در مقایسه با RO
  • فضای مورد نیاز کم برای تولید آب نرم در مقایسه با روش هایی نظیر تزریق سودا
  • عدم نیاز به مواد شیمیایی و احیا در مقایسه با روش های رزینی

تجهیزات مورد نیاز

تجهیزات مورد نیاز برای ساخت یک واحد نانوفیلتراسیون شامل پمپ های تغذیه، فیلتر کارتریجی، پکیج های تزریق مواد شیمیایی، ممبرین، محفظه فشار، پمپ فشار قوی و … می باشند.

کاربردها

  • تولید آب نرم مورد نیاز در صنعت
  • تولید آب شرب
  • کاهش میزان سولفات از آب دریا برای تزریق به چاه های نفتی (محصول خاص)

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های نانوفیلتراسیون NF با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های NF به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

سیستم نانوفیلتراسیون nanofiltration NF

سیستم نانوفیلتراسیون nanofiltration NF

الترافیلتراسیون ممبرین ممبران UF ultrafiltration membrane

الترافیلتراسیون UF

الترافیلتراسیون یا همان UF یک فرایند غشایی برای تصفیه ی فیزیکی آب یا پساب می باشد. در این فرایند از غشاهایی پلیمری که دارای اندازه حفره بسیار ریز از 0.02  تا 0.1  میکرون می باشند برای کاهش میزان TSS یا جامدات معلق، کدورت، مواد کلوییدی، بار میکروبی و بخشی از COD نامحلول استفاده می شود.

ضرورت استفاده از UF در فرایند استحصال پساب

همان طور که می دانید، در بسیاری از فرایندهای استفاده مجدد از فاضلاب یا همان استحصال پساب، در آخرین واحد تصفیه خانه برای کاهش میزان TDS یا همان جامدات محلول از سیستم های RO استفاده می شود. ممبرین های RO دارای حساسیت بسیار بالایی در برابر ذرات معلق، کدورت و مواد کلوییدی و میکروبی می باشند به صورتی که لازم است قبل از ورود پساب در محدوده ی مجاز قرار گیرند.

یکی از بهترین روش ها استفاده از فرایند UF می باشد. ممبرین های UF با دارا بودن اندازه ی حفره ی بسیار ریز توانایی حذف ذرات معلق، ، کدورت، مواد کلوییدی، بار میکروبی و بخشی از COD نامحلول را دارا می باشند. خروجی فرایند UF دارای شرایط مناسبی برای استفاده در واحدهای RO می باشند و میزان گرفتگی در این ممبرین ها را به شدت کاهش می دهند. عمر ممبرین های RO یکی از پارامترهای مهم در توجیه پذیری اقتصادی پروژه های استحصال پساب می باشد.

نحوه ی عملکرد ultrafiltration

فرایند الترافیلتراسیون یا همان UF از نیروی محرکه ی فشار برای جداسازی استفاده می کند. اغلب ممبرین های UF در فشارهایی بین 2 تا 5 بار کار میکنند. عمدتا ممبرین های UF مورد استفاده در فرایندهای تصفیه پساب از نوع فیبرهای توخالی hollow fiber می باشند که درون یک محفظه از جنس UPVC قرار داده شده اند. از پلیمرهایی نظیر PVDF یا PES به دلیل مقاومت فیزیکی و شیمیایی بالا برای ساخت این فیبر ها استفاده می شود.

آب یا پساب بعد از گذر از مراحل مختلف پیش تصفیه نظیر زلال ساز یا DAF و فیلترهای شنی و کربنی و … (بستگی به شرایط پساب خام ورودی) با فشاری در حدود 2 تا 5 بار وارد ممبرین های UF می شود.برخی از ممبرین های UF نظیر DOW و Hydranautics از مکانیزم outside به inside و برخی دیگر نظیر INGE از مکانیزم inside به outside استفاده می کنند که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند. پساب با عبور از ممبرین ها به دلیل اختلاف اندازه ذرات معلق، بار میکروبی، کدورت و بخشی از COD نامحلول را از دست داده و جریان خروجی شفاف و عاری از میکروارگانیسم خواهد بود.

به منظور جلوگیری از گرفتگی، ممبرین ها در بازه های زمانی مشخص شست شو داده می شوند. نوع شست و شوهای مورد نیاز توسط سازندگان ممبرین های مشخص می شود.اما به صورت معمول از شست و شوی معکوس، شست و شوی معکوس با مواد شیمیایی و استفاده از هوا برای ایجاد اعتشاش در شست وشوی ممبرین های UF استفاده می شود.

برای آشنایی بیستر با ساز و کار این ممبرین ها میتوانید به ویدئوی آموزشی موجود مراجعه نمایید.

تجهیزات مورد نیاز الترافیلتراسیون

تجهیزات مورد نیاز در ساخت یک واحد UF ، شامل پمپ های مورد نیاز برای پمپاژ آب یا پساب خام، پمپ های مورد نیاز برای شست و شوی معکوس، ممبرین های UF، پمپ های تزریق، ابزار دقیق مورد نیازو مخازن ذخیره مورد نیاز می باشد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های الترافیلتر UF با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های UF به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

 

الترافیلتراسیون ممبرین ممبران UF ultrafiltration membrane

الترافیلتراسیون ممبرین ممبران UF ultrafiltration membrane

 

reverse osmosis system سیستم اسمز معکوس

سیستم اسمز معکوس RO

اسمز معکوس یا همان RO که مخفف Reverse Osmosis می باشد فرایندی است که برای حذف جامدات محلول از آب  (TDS) استفاده می شود. اساس کار در سیستم های RO استفاده از نیروی محرکه ی فشار در یک غشای نیمه تراوا می باشد. غشاها یا همان ممبرین های مورد استفاده از جنس پلی آمید می باشند که با خواص آبدوستی و با استفاده از مکانیزم حلالیت و نفوذ باعث شیرین سازی آب و حذف نمک های محلول در آب می شوند. فشار مورد نیاز برای فرایند شیرین سازی و تصفیه توسط پمپ های فشار قوی تأمین می شود.

در بسیاری از واحدهای تصفیه پساب به منظور استفاده مجدد، لازم است تا در مرحله ی نهایی میزان TDS آب کاهش یابد تا در قسمت های مختلف نظیر واحد تولید آب دمین یا به عنوان آّب جبرانی واحد خنک سازی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از بهترین روش های موجود در حال حاضر بهره گیری از سیستم های اسمز معکوس می باشد.

روش عملکرد سیستم های RO

نیروی محرکه مورد نیاز در فریند RO ، فشار می باشد. فشار مورد نیاز از طریق پمپ های فشار قوی تأمین می گردد. ممبرین های RO از یک لایه ی پلیمری نیمه تراوا ساخته شده اند که امکان حذف املاح جامد محلول را میسر می کند. آب پس از گذر از مراحل پیش تصفیه وارد پمپ های فشار قوی شده تا فشار آن به فشار مورد نیاز افزایش یابد. فشار مورد نیاز بستگی به مشخصات آب یا پساب خام دارد و توسط نرم افزار های ارائه شده از سوی سازندگان ممبرین ها محاسبه می شود. سپس آب وارد محفظه های فشار می شود که ممبرین های RO درون آن قرار دارند. آب ورودی توسط ممبرین ها به دو جریان تصفیه شده و پساب تقسیم می شود. به منظور جلوگیری از بروز گرفتگی بر روی ممبرین ها از مواد شیمیایی نظیر ضد رسوب یا همان آنتی اسکالانت در ورودی سیستم استفاده می شود.

انتخاب صحیح غشا یا همان ممبرین

طراحی صحیح و اصولی واحد های اسمز معکوس باعث بالا رفتن عمر ممبرین ها می شود. ممبرین های RO دارای قیمت قابل توجهی هستند و در صورت عدم طراحی صحیح عمر آن ها کوتاه خواهد بود. این موضوع در خصوص سیستم های تصفیه پساب دارای اهمیت بسیار فراوانی می باشد. زیرا پساب خروجی از تصفیه خانه علیرغم عبور از واحدهای پیش تصفیه نظیر DAF، DMF، GAC و حتی  UF دارای پتانسیل بالایی از نظرایجاد گرفتگی در ممبرین می باشد. بنابراین لازم  است تا در فرایندهای استحصال پساب از ممبرین هایی استفاده شود که دارای مقاومت بیشتری در برابر انواع گرفتگی هستند. سازندگان معتبر ممبرین مدل های خاصی برای این منظور ساخته و به بازار ارائه نموده اند.

علاوه بر نوع ممبرین پارامتر بسیار مهم دیگر در طراحی سیستم های RO فلاکس می باشد. فلاکس در واقع به دبی عبوری ار واحد سطح در واحد زمان گفته می شود. به بیان ساده تر تعیین فلاکس تعیین کننده ی تعداد ممبرین های مورد نیاز در یک پروژه خاص می باشد. این موضوع در خصوص سیستم های استحصال پساب یا همان استفاده مجدد از فاضلاب دارای اهمیت بالاتری است. زیرا در صورتی که فلاکس عدد بالایی در نظر گرفته شود (تعداد ممبرین ها پایین تر از حد مورد نیاز باشد) ممبرین ها به سرعت دچار گرفتگی خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان اسن شرکت تماس بگیرید.

تجهیزات مورد نیاز

تجهیزات مورد نیاز برای ساخت یک واحد اسمز معکوس شامل پمپ های تغذیه، فیلتر کارتریجی، پکیج های تزریق مواد شیمیایی، ممبرین، محفظه فشار(پرشر وسل)، پمپ فشار قوی و … می باشند.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های اسمز معکوس RO با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های RO به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

reverse osmosis system سیستم اسمز معکوس

reverse osmosis system سیستم اسمز معکوس

 

برندهای ممبرین RO  را میتوانید از اینجا دنبال کنید

 

Zero Liquid Discharge

بدون پسماند مایع ZLD

ZLD که مخفف Zero Liquid Discharge یا همان بدون پسماند مایع است در واقع یک مفهوم در سیستم های تصفیه پساب یا همان استحصال پساب می باشد.

همان طور که از اسم این مفهوم مشخص است هدف دستیابی به سیستمی است که در آن هیچگونه پسماندی به صورت مایع وجود نداشته باشد و کلیه ی پسماند ها به صورت جامد باشد.

تفاوت ZLD با RO

یکی از مهمترین مشکلات پیش رو در فرایندهایی نظیر اسمز معکوس تولید پساب مایع می باشد. این پساب اغلب دارای TDS یا شوری بالایی می باشد که دفع آن را با مشکل روبه رو می کند. در بسیاری از پروژه های استفاده مجدد از پساب آخرین مرحله سیستم اسمز معکوس است که در نتیجه آن پساب شور تولید می شود. شوری پساب ایجاد شده بستگی به شوری آب خام ورودی و تعداد مراحل RO می باشد. هرچه تعداد مراحل RO بیشتر باشد راندمان شیرین سازی و تولید آب بالاتر می رود ولی پساب ایجاد شده شورتر خواهد شد. با توجه به محدودیت های موجود در سیستم های RO نمی توان به بیش از یک راندمان مشخص دست یافت.

Zero Liquid Discharge

Zero Liquid Discharge

 

معرفی روش ZLD در سیستم های استحصال پساب

همانگونه که پیشتر گفته شد مهفوم ZLD به عنوان زنجیره ای از فرایندهای مختلف می باشد که در نهایت منجر به تولید پسماند جامد می شود. پساب خروجی از تصفیه خانه فاضلاب شهری یا صنعتی به منظور استفاده مجدد در صنعت، مراحل مختلفی نظیر سیستم های زلال ساز، DAF، فیلتر های شنی و کربنی، سیستم های الترافیلتراسیون و … را رد کرده و در نهایت وارد سیستم های RO می شود. محصول تولید شده در سیستم RO یا همان آب تصفیه شده برای استفاده وارد مخازن ذخیره می شود ولی پساب حاصل از آن بایست مدیریت شود. اما با توجه به هزینه های بسیار سنگین مدیریت این پساب باید بهترین روش برای دفع آن اتخاد گردد. نکته ی مهم این است که هر چقدر دبی این پساب کمتر و شوری آن بالاتر باشد هزینه های دفع آن از طریق سیستم ZLD کاهش خواهد یافت. بنابراین تا جایی که ممکن است باید از سیستم هایی نظیر RO یا EDR (الکترودیالیز معکوس) برای کاهش میزان پساب استفاده کرد.

پوند های تبخیری نمونه ای از سیستم های ZLD می باشند در صورتی که دبی ورودی به این پوند ها با میزان تبخیر سالیانه برابری کنند.

زمانی که فضای لازم برای احداث پوند تبخیری وجود نداشته باشد و شدت تبخیر در منطقه پایین باشد لازم است از روش های دیگر استفاده نمود.

یکی از این روش ها که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است و پروژه های مختلفی در ایران و کشورهای دیگر اجرا شده است استفاده از سیستم های تبخیر و کریستال سازی می باشد.

Evaporation and crystallization

در این فرایند، پساب شور حاصل از واحدهای RO وارد تبخیر کننده می شود و بخشی از آب در تبخیر کننده به صورت بخار جدا شده  سپس سرد شده و در اثر میعان، آب نسبتا خالص ایجاد می شود. پساب غلیظ تر وارد کریستالایزر شده و تبدیل به جامد می گردد.  در برخی از پروژه ها جامد حاصل به دلیل دارا بودن نمک های خاص قابل فروش می باشد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های ZLD با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های ZLD به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

 

فرآیند سیستم های ZLD در تصفیه پساب

فرآیند سیستم های ZLD در تصفیه پساب

سیستم های ضدعفونی با نور UV

ضدعفونی با نور فرابنفش UV

ضدعفونی با استفاده از نور UV یک روش فیزیکی برای از بین بردن میکروارگانیسم ها می باشد. در این روش میکرو ارگانیسم از طریق تابیدن امواج UV با طول موج مشخص غیر فعال می شود و هیچ ماده ی شیمیایی وارد آب نمی شود.

وجود میکروارگانیسم فعال درون پساب و ورود آن به سیستم غشایی می تواند در مرور زمان باعث بروز پدیده بایوفولینگ و از بین رفتن ممبرین ها شود. ار آنجا که در اکثر پروژه های استحصال پساب یا استفاده مجدد از فاضلاب، در انتهای فرایند نیازمند سیستم های غشایی هواهیم بود لذا لازم است پساب قبل از ورود به سیستم غشایی تحت فرایند ضدعفونی قرار گیرد.

سیستم های UV در ضد عفونی پساب

یکی از بهترین و موثرترین روش ها استفاده از سیستم های UV می باشد. بسیاری از ویروس ها و میکروب هایی که کلر توان حذف آن ها را ندارد توسط نور UV غیرفعال می شوند.

یکی از مهمترین مزایای سیستم های UV عدم نیاز به موارد شیمیایی می باشد. با توجه به اینکه از ماده شیمیایی استفاده نمی شود هیچگونه محصول جانبی در این فرایند ضدعفونی ایجاد نمی شود.

با توجه به این موضوع که سیستم های UV از طریق تابش اشعه نسبت به ضدعفونی اقدام می کنند لازم است تا میزان کدورت پساب قبل از ورود آن به درون رأکتور UV کاهش یابد. به همین دلیل است که در فرایندهای استفاده مجدد از پساب، سیستم UV پس از فیلتر های شنی یا Dual Media نصب می شود.

نکته ی مهم دیگر استفاده از سیستم UV پس از فرایند ازن زنی می باشد. به این فرایند در اصطلاح سیستم اکسیداسیون پیشرفته یا AOP گفته می شود. در بسیاری از واحدهای استحصال پساب، از روش ترکیبی ازن و UV به منظور کاهش میزان COD استفاده می شود. ازن باقیمانده در پساب به هنگام عبور از مجاورت نور UV تولید رادیکال های هیدروکسیل می دهند که دارای فعالیت بسیار بالایی در صدعفونی می باشند.

نور فرابنفش از طریق اختلاف پتانسیل ایجاد شده در یک لامپ حاوی بخار جیوه تولید می شود. فشار بخار درون لامپ بر روی طول موج ایجاد شده موثر می باشد. در بسیاری از کاربردهای ضدعفونی از لامپ هایی با طول موج 254 نانومتر استفاده می شود.

لامپ UV 

این لامپ ها درون محفظه ای که عمدتا از جنس استیل ضد زنگ می باشد قرار می گیرند. این محفظه یا همان رأکتور دارای یک ورودی و یک خروجی می باشد. جریان پساب پس از عبور از مراحل مختلف پیش تصفیه نظیر فیلتر های شنی، کربنی و … وارد سیستم UV شده و در مجاورت اشعه قرار می گیرد. برای جلوگیری از تماس مستقیم جریان پساب با لامپ، از غلاف های از جنس کوارتز استفاده می ود که لامپ ها درون آن قرار می گبرند. دلیل استفاده از جنس کوارتز به دلیل جذب حداقلی اشعه UV توسط کوارتز می باشد.

به طور کلی تجهیزات یک سیستم UV شامل محفظه استیل یا رأکتور، لامپ، کوارتز، سنسور اشعه، ترانس یا همان بالاست می باشد. سنسورهایی روی محفظه وجود دارد که میزان انرژی تابش شده را اندازه گیری می کند. از این طریق می توان نسبت به تعیین زمان تعویض لامپ ها اقدام نمود.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های ضدعفونی با نور UV با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های UV به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.

سیستم های ضدعفونی با نور UV

سیستم های ضدعفونی با نور UV

ضدعفونی گندزدایی

کلر زنی در تصفیه پساب

کلر زنی به دلیل دارا بودن هزینه های پایین تر نسبت به سایر روش ها یکی از مهمترین روش های ضدعفونی آب و فاضلاب می باشد. با توجه به اینکه اغلب فرایندهای استحصال پساب یا همان استفاده مجدد از فاضلاب های شهری یا صنعتی دارای مراحل غشایی (ممبران) نظیر الترافیلتراسیون UF و اسمز معکوس RO می باشند لازم است تا آب ضدعفونی شود. این امر با اضافه کردن کلر قبل از مخزن ذخیره ی پساب خام و توسط پمپ های تزریق انجام می شود.

انواع و شیوه های کلرزنی

کلر می تواند به صورت گاز، مایع یا پودر مورد استفاده قرار گیرد. در اغلب پروژه ها از پودر کلر به صورت هیپوکلریت کلسیم استفاده می شود. پودر کلر به نسبت مشخص درون آب حل شده و محلول کلر به جریان پساب تزریق می شود.

کلر همچنین در کاهش میزان COD نیز موثر می باشد. از پارامتر های مهم در فرایند کلر زنی می توان به میزان کلر تزریقی، PH و ORP اشاره کرد.

با توجه به اینکه پساب قبل از ورود به تصفیه خانه درون یک مخزن جمع آوری می شود لازم است قبل از ورود پساب به مخزن کلر زنی صورت گیرد تا از رشد میکروارگانیسم درون مخزن جلوگیری شود.

این اکسید کننده ها از طریق تخریب دیواره ی سلولی میکروارگانیسم فرایند ضدعفونی را انجام می دهند. اما باید به این نکته توجه داشت که کلر توانایی حذف کلیه ی میکروارگانیسم ها را ندارد و برخی از آن ها در برابر کلر مقاوم هستند. بنابراین آنالیز دقیق آب از نظر میکروارگانیسم می تواند به انتخاب صحیح اکسید کننده کمک شایانی کند. نکته ی مهم دیگر، PH آب در زمان کلر زنی می باشد که بایست تنظیم شود. میزان تزریق کلر نیز پارامتر بسیار مهمی در فرایند ضدعفونی می باشد.

به صورت کلی تجهیزات مورد نیاز برای ساخت کلرزن شامل مخزن تهیه ی محلول کلر، همزن، مخزن تزریق محلول کلر، پمپ تزریق و سیستم های اندازه گیری PH و ORP می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی فرایندها کلرزنی می توانید به قسمت مقالات مراجعه فرمایید یا با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید.

کلر زنی ضدعفونی گندزدایی

کلر زنی ضدعفونی گندزدایی