فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

از ترکیب اکسیداسیون توسط ازن سازی و جذب توسط کربن فعال دانه ای معمولاً به عنوان فرآیند بیولوژیک کربن فعال یاد می شود. ازن دهی و به دنبال آن کربن فعال بیولوژیکی (O3 / BAC) بعنوان یکی از فرآیندهای اصلی تصفیه پیشرفته بدون اسمز معکوس برای استفاده مجدد از فاضلاب قابل شرب در نظر گرفته شده است استفاده از این روش در تصفیه و استفاده مجدد از پساب می تواند کل کربن آلی را کاهش دهد و طعم و بوی نامطبوع آب را کنترل کند. بازده کربن فعال برای تصفیه بیولوژیکی آب آشامیدنی به طور قابل توجهی بیشتر از بازده محیط فیلتراسیون معمولی مانند شن و ماسه یا آنتراسیت است.

چه عواملی بر کارایی کربن های فعال بیولوژیکی تاثیر دارند؟

تنوع فصلی در حذف مواد آلی محلول (DOM) از آب آشامیدنی با استفاده از فیلترهای کربن فعال بیولوژیکی (BAC) اغلب به تغییرات دما نسبت داده شده و در میزان جداسازی این مواد از آب عامل مهمی است. با این حال ، به دلیل تغییرات فصلی در سایر پارامترهای تأثیرگذار مانند غلظت و نوع DOM و فعالیت میکروبی ، ارتباط مستقیم دما با کارایی تصفیه می تواند نسبتاً دشوار و از چالش های این حوزه کاری باشد. علاوه بر این ، فرآیندهای موجود در فیلترهای BAC شامل جذب ، دفع و تجزیه بیولوژیکی در بیوفیلم ها هستند در حالی که هرکدام متفاوت به دما پاسخ می دهند.
هنگام بررسی روند BAC ، خطر ورود زیست توده باکتریایی به پساب باید ارزیابی شود. باکتری های خارج شده از فیلترهای BAC با ضد عفونی به راحتی از بین می روند. نشان داده شده است که ذرات فعال کربن زیستگاهی برای ارگانیسم ها فراهم می کند و آنها را از غیرفعال شدن در هنگام ضد عفونی محافظت می کند. فیلتراسیون اضافی از طریق شن و ماسه برای جلوگیری از فرار ریزهای کربن فعال در آب محصول توصیه می شود. این را می توان با داشتن یک لایه از محیط شن و ماسه (6 تا 9 اینچ) به عنوان پشتیبان برای محیط کربن فعال دانه بندی شده به دست آورد.

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

جدیدترین روش های بازیابی و احیای کربن های فعال بیولوژیکی

مطالعات نشان می دهد که کربن فعال بیولوژیکی مصرف شده (SAC) در یک تصفیه خانه آب آشامیدنی با مایکروویو بازسازی شده است و اثرات بازسازی از طریق مقادیر ید ، شیمی سطح ، انرژی ساختار سطح و مورفولوژی سطح در مقایسه با کربن فعال استفاده نشده (UAC) ارزیابی شد. بر این اساس ، عملکرد کربن فعال احیا شده (RAC) با جذب متیلن بلو و شفاف سازی آب خام بررسی شد. نتایج نشان داد که مقدار ید RAC به 98.1 از UAC بهبود یافت و سطح BET RAC 778 متر مربع در گرم بزرگتر از SAC 749 متر مربع در گرم بود. ساختار منافذ RAC منظم تر از UAC بود و با توجه به تشکیل میکروپورهای جدید ، راندمان حذف RAC به 7/90 درصد رسید.

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

استفاده از روش ازن-کربن فعال بیولوژیکی در تجدیدآب های زیرزمینی و بازچرخانی پساب

در منطقه آب شهری دره سان گابریل در کالیفرنیا تجدید آب های زیرزمینی به عنوان یک استراتژی بالقوه برای افزایش تأمین آب آشامیدنی آن است. در این پروژه کاربرد گسترده ای ازن و کربن فعال بیولوژیکی (BAC) را برای استفاده مجدد از آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گرفت. با استفاده از یک پکیج پیشرفته تصفیه متشکل از ازن (نسبت ازن به کل کربن آلی 1.0) و BAC (زمان تماس بستر خالی 20 دقیقه) ، 10 میلیون گالن در روز امکان استفاده مجدد از آب قابل شرب انجام شد و 25 تا 51 میلیون دلار صرفه جویی در هزینه های سرمایه ای داشت ،همچنین 2 تا 4 میلیون دلار در سال در هزینه های بهره برداری و نگهداری و 4-8 گیگاوات ساعت در سال در مصرف انرژی در مقایسه با سایر روش های تصفیه جایگزین با اسمز معکوس صرفه جویی شد. این روش مبتنی بر ازن، توانست به معیارهای بهداشت عمومی که اخیراً توسط وزارت بهداشت عمومی کالیفرنیا و موسسه تحقیقات ملی آب برای کاربردهای استفاده مجدد از آب آشامیدنی تهیه شده است دست یابد.

قابلیت های کربن فعال بیولوژیکی در حذف آلاینده های مقاوم در آب

بنزن ، تولوئن ، اتیل بنزن و زایلن ها (BTEX) از آلاینده های معمول آب های زیرزمینی هستند. تصفیه با کربن فعال بیولوژیکی (BAC) می تواند گونه های BTEX به خوبی روی کربن فعال جذب نموده و این مواد به راحتی در جاذب تجزیه می شوند. در یک بررسی فنی ستون های کربن فعال تلقیح شده به سرعت به سیستم های BAC تبدیل شدند. آنها بیشتر گونه های BTEX موجود در خوراک را حذف کردند. تجزیه بیولوژیکی در درجه اول مسئول حذف کلی سیستم های BAC بود و مقادیر بنزن ، تولوئن و او-زایلن برداشته شده طی دوره تصفیه 2 هفته ای بیش از ظرفیت های ایزوترم مربوطه بود. سیستم های BAC پایدار در برابر بارهای شوک با جریان و غلظت بالاتر مقاوم بوده و کمتر از مقدار مورد انتظار اکسیژن محلول مصرف می کنند. تولید مجدد زیست محیطی قابلیت درمان طولانی مدت سیستم های BAC را برای از بین بردن BTEX و سایر آلاینده ها بدون جایگزینی دوره ای کربن فراهم می کند. کربن فعال مبتنی بر ذغال (SC) به دلیل هزینه کمتر و درجه بالاتری از تولید مجدد ، از کربن فعال مبتنی بر نارگیل (YK) مطلوب تر بود.

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

کربن فعال گرانولی

کربن فعال گرانول (GAC) ماده پشتیبانی است که برای ایجاد برخی از باکتریهایی که به طور گسترده در محیط یافت می شوند مانند باکتریهای نیتریک کننده یا باکتریهای هتروتروف که مسئول متابولیسم مواد آلی قابل تجزیه هستند، مورد استفاده قرار میگیرند.ناهمواری سطح دانه همراه با قابلیت جذب نوع فیزیکی-شیمیایی (مشابه مولکول های آلی) ؛ این خصوصیات باعث می شود که باکتریها حتی در حضور نیروی برشی زیاد به GAC متصل شوند.وقتی کلر یا برخی مواد سمی دیگر در آب قابل تصفیه شده وجود داشته باشد، به جای حل شدن در آب به GAC متصل می شوند.همچنین، مولکولهای آلی که به عنوان ماده مغذی باکتری استفاده می شوند و در منافذ GAC محبوس می شوند. برخی باکتریها نیز به GAC متصل می شوند ، این امر خیلی سریع اتفاق می افتد. متعاقباً ، یک جمعیت باکتری متعادل حاصل می شود و باید از طریق شستشوی کافی مکرر کنترل شود (یعنی در فواصل تقریبی هفتگی) این شستشوها همچنین برای اطمینان از عدم تراکم جمعیت GAC از بی مهرگان ، که از این باکتری ها تغذیه می کنند ، ضروری است.
بعد از یک دوره سازگاری کافی ، ترکیبات پیچیده تری مانند برخی از محصولات ارگانوکلر را می توان توسط باکتری های متصل به فیلتر GAC متابولیزه کرد. با این حال ، اگر آب به GAC تزریق شود بدون استفاده از تصفیه مقدماتی مناسب ، این عمل محدود می ماند. از طرف دیگر ، اثر بیولوژیکی اعمال شده توسط یک فیلتر GAC به طور قابل توجهی توسط ازن سازی اولیه افزایش می یابد. محصولات اکسیدهای ازن که دارای سینتیک اکسیداسیون سریع هستند. بنابراین این محصولات دیگر نباید بیش از GAC جذب شوند .

مزایای فعالیت بیولوژیکی کربن فعال

• حذف بیولوژیکی ترکیبات آلی محلول در فیلترهای GAC چندین مزیت کیفیت آب به پایان رسیده را به همراه دارد.
• اکسیداسیون بیولوژیکی فرآیند غالب در حذف DOC است. در شرایط حالت پایدار ، بازده حذف DOC از 15 تا 40 درصد است. اگر بازده حذف به دست آمده در شرایط پایدار اهداف تصفیه را برآورده کند ، می توان عمر مفید GAC را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
• اکسیداسیون بیولوژیکی در فیلترهای GAC همچنین می تواند برای از بین بردن مواد معدنی مانند آمونیاک موثر باشد. آمونیاک یک ماده شیمیایی سمی است که باعث رشد بیولوژیکی و واکنش با کلر می شود. حذف ترکیبی DOC و آمونیاک منجر به کاهش قابل توجهی از کلر مورد نیاز آب نهایی می شود. کاهش تقاضای کلر میزان DBP ها را کاهش می دهد و کیفیت آب را بهبود می بخشد.
• قبل از ازن سازی مزایای زیادی برای فرآیند تصفیه آب فراهم می کند (به عنوان مثال ، ضد عفونی عالی بدون تشکیل THM یا HAA ، میکرو لخته ، حذف رنگ ، حذف آهن و منگنز ، کاهش طعم و بو ، افزایش فعالیت بیولوژیکی و غیره). با این حال ، محصولات جانبی ازن سازی معمولاً به راحتی تجزیه می شوند و می توانند به رشد بیولوژیکی در سیستم توزیع منجر شوند. حذف این ترکیبات زیست تخریب پذیر در فیلترهای BAC منجر به کنترل رشد مجدد بیولوژیکی و افزایش پایداری کلر باقیمانده می شود. در شرایط پایدار گزارش شده است که بازده حذف کربن آلی قابل جذب (AOC) و کربن آلی قابل تجزیه زیست (BDOC) از 50 تا 100 درصد گزارش شده است. علاوه بر این ، این فرآیند می تواند منجر به حذف کامل محصولات فرعی ازن زنی شود که نگران کننده سلامت هستند و ممکن است برای مقررات آینده هدف قرار گیرند.
• می تواند برای از بین بردن مواد شیمیایی آلی مصنوعی مانند بنزن ، تولوئن و سموم دفع آفات مانند آترازین که تهدید های سلامتی دارند موثر باشد. این فرآیند همچنین می تواند غلظت ترکیبات ایجاد کننده بو مانند آلدئیدهای با زنجیره کوتاه ، آمین ها و آلدئیدهای آلیفاتیک و فنل ها و فنل های کلره دار (ضد عفونی کننده / دارویی) را کاهش دهد.
• غلظت ترکیبات سمی را در محیط های میکروبی محلی کاهش می دهد.
• سرانجام ، جذب فیزیکی در GAC مزایای بیشتری نسبت به سایر جاذب های متداول در تصفیه دارد.

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

فرآیند کربن فعال بیولوژیکی Biological activated carbon (BAC) process

متغیرهای عمده فرآیند BAC

زمان تماس با بستر خالی مهمترین پارامتر برای حذف مواد آلی زیست تخریب پذیر است. زمان تماس انتخاب شده با هدف تصفیه به درجه حرارت آب بستگی دارد. زمان های تماس گزارش شده که حذف کارآمد AOC را می توان با زمان تماس کمتر از پنج دقیقه بدست آورد.
فیلترهای BAC باید به طور منظم شستشو شوند تا از تکثیر میکروب ها در محیط جلوگیری شود و سطح تغذیه ای پایین را حفظ کند. کسری از زیست توده باکتریایی ثابت شده بر روی GAC در طی شستشو از بین می رود. در آب سرد، راندمان حذف ماده قابل تجزیه زیست پس از شستشوی مجدد به طور قابل توجهی کاهش می یابد، اما در عملیات زمستانی به شستشوی مجدد مکرر نیاز دارد. اگر فیلترها با آب کلر شسته شوند ، این کاهش حتی بیشتر است. علاوه بر این ، اگر میزان نفوذ با کلر ، کلرآمین ها یا دی اکسید کلر از قبل آلوده شده باشد ، کارایی تصفیه بیولوژیکی کاهش می یابد.
مطالعات اخیر کانادا و ایالات متحده نشان داده است که فیلترهای BAC مرحله اول عملکردی مشابه جذب کننده های GAC پس از فیلتر دارند و هزینه سرمایه را به شدت کاهش می دهند. در نتیجه ، با توجه به زمان تماس کافی ، فیلترهای BAC می توانند به فیلترهای ماسه ای تبدیل شوند.
برای انتخاب کربن فعال به چه شاخصه هایی باید توجه نمود؟
خصوصیات اضافی برای انتخاب محصول کربن فعال شامل تراکم بستر آشکار (AD) ، مقاومت در برابر سختی و سایش ، واکنش شیمیایی ، سطح خاکستر و ترکیبات خاکستر است. این خصوصیات محدودیتهای مشخصه مواد اولیه (به عنوان مثال ، ذغال سنگ قیر ، لیگنیت ، چوب و غیره) است.AD کربن فعال بر بازده شستشو ، عملکرد مجدد حرارتی و مقدار محصول بر اساس وزن ، در هر حجم کنتاکتور GAC تأثیر می گذارد. کربن های مشخص شده با AD بیشتر سرعت شستشوی بالاتری دارند. آنها انعطاف پذیری بیشتری را برای فعال سازی مجدد حرارتی فراهم می کنند.

منابع
[1] Nashita Moona et al., Temperature-dependent mechanisms of DOM removal by biological activated carbon filters, Environmental Science: Water Research & Technology, 2019.
[2] Daoji Wu et al., Microwave regeneration of biological activated carbon, Microwave regeneration of biological activated carbon, Journal of Advanced Oxidation Technologies, 2017.
[3] Daniel Gerrity et al., Applicability of Ozone and Biological Activated Carbon for Potable Reuse, Ozone: Science & Engineering, 2014.
[4] Howard M. Neukrug et al., Biological Activated Carbon—At What Cost?, Journal AWWA, 1984.
[5] Wei Zhang et al., Biological Activated Carbon Treatment for Removing BTEX from Groundwater, Journal of Environmental Engineering, 2013.
[6] Yi-Hsueh Chuang et al., Effect of Ozonation and Biological Activated Carbon Treatment of Wastewater Effluents on Formation of N-nitrosamines and Halogenated Disinfection Byproducts, Environmental Science & Technology, 2017.

سیستم Pilot Plant پایلوت پلنت تصفیه و بازچرخانی آب استفاده مجدد از پساب

سیستم های Pilot Plant در صنایع چه هدفی را دنبال می کنند؟

پایلوت پلنت (کارخانه آزمایشی) یا pilot plant یک سیستم تولید قبل از مرحله تجاری یک واحد است که از فناوری جدیدی برای تولید استفاده می کند و یا حجم کمی از محصولات مبتنی بر فناوری جدید را تولید می کند. هدف از استفاده از سیستم های Pilot Plant یادگیری و رفع مشکلات فرآیندی پیش از بهره برداری از مقیاس صنعتی است. Pilot Plant سیستم های تولیدی در مقیاس کوچک هستند که برای آزمایش و اعتبار سنجی یک فناوری تولید قبل از تجاری سازی استفاده می شوند. به طور کلی ، انگیزه اصلی ساخت و بهره برداری از کارخانه های آزمایشی درک و کشف یک فناوری جدید است. بسیاری از مراحل انجام فرایندهای نوین تصفیه و بازچرخانی پساب مانند واحدهای تصفیه بدون پسماند مایع، تصفیه بلودان برج های خنک کننده و یا بویلر ها ابتدا در سیستم های Pilot Plant مورد تست فرآیندی قرار می دهند.

سیستم Pilot Plant پایلوت پلنت تصفیه و بازچرخانی آب استفاده مجدد از پساب

سیستم Pilot Plant پایلوت پلنت تصفیه و بازچرخانی آب استفاده مجدد از پساب

هدف از ساخت سیستم های Pilot Plant

در سیستم های Pilot Plant اسلایدهای آزمایشی به خوبی اجرا شده در به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد یک فرآیند و اعتبار سنجی یک مدل قبل از استفاده از آن در مقیاس کامل، کمک بزرگی می کنند. استفاده از این سیستم ها موجب صرفه جویی در وقت و هزینه ها در طولانی مدت می شوند. باید به این نکته توجه داشت که سیستم تولید یک واحد Pilot Plant یک راه حل ساده و پیش پاافتاده برای یک کارخانه در مقیاس صنعتی نیست. طراحی و فرآیند آن به همان اندازه که در مقیاس بزرگ هست پیچیده است. بعلاوه ، اجرای آنها معمولاً در یک فضای فشرده و در یک چهار چوب مرکزی قرار می گیرد. در صورت با اجرای صحیح این واحد پایلوت به طور موثری عامل خطر افزایش اندازه در یک فرآیند جدید را کاهش پیدا خواهد کرد.

برای عملکرد موفق سیستم Pilot Plant چه چیزهایی را باید بدانید؟

شبیه سازی سیستم پایلوت قبل از ساخت سیستم بسیار مهم است. روش های مدل سازی و شبیه سازی ممکن است شامل موارد زیر باشد: مطالعات شبیه سازی شده شیمیایی ، مدل سازی ریاضی ، مدل Aspen Plus / HYSYS ، دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) و تجزیه و تحلیل عناصر محدود (FEA).
ایجاد تعادل شیمیایی در سیستم : واکنشها تا زمان تعادل کارآمد نیستند.
خصوصیات مواد : مواد نباید بر واکنش ها تأثیر بگذارند ، با گذشت زمان فرسایش پیدا کنند یا سیستم را بی جهت هزینه کنند
مایعات باید برای انتقال حرارت در شماره رینولدز درست نگه داشته شوند
درجه حرارت واکنش باید کنترل شود
انتخاب صحیح تجهیزات ، لوله کشی و ابزار دقیق

سیستم Pilot Plant پایلوت پلنت تصفیه و بازچرخانی آب استفاده مجدد از پساب

سیستم Pilot Plant پایلوت پلنت تصفیه و بازچرخانی آب استفاده مجدد از پساب

مراحل لازم برای طراحی و ساخت سیستم پایلوت عبارتند از

1) طراح مقیاس خود را انتخاب کنید
2) طرح را کامل کنید
3) مدل سازی و شبیه سازی 3 بعدی را توسعه دهید
4) اتوماسیون را در کارخانه آزمایشی آغاز کنید
5) ساخت و جمع آوری ماژول
6) سیستم تکمیل شده را نصب کنید (می تواند در تاسیساتی باشد که در حال اجرا است)
به این نکته باید توجه نمود که پایلوت های آزمایشی فقط در مقیاس کوچک می توانند مانند واحدهای تجاری در مقیاس بزرگ رفتار کنند و حتی شبیه آنها باشند. این تصور غلط از یکسان بودن می تواند مهندسان را به سمت طراحی امکانات آزمایشی خود با همان تجهیزات و مشخصات کارخانه های در مقیاس تجاری سوق دهد. با این حال هر د سیستم ها از اصول مهندسی یکسانی استفاده کنند و از سیستم های الکتریکی و کنترل مشابهی برخوردارند، در واقع این خود یک چالش است زیرا نتایج تحقیقات پایلوت امکان دارد موجب تحمیل برخی هزینه های غیرضروری شود.

پایلوت های آزمایشی در مقایسه با سیستم های تجاری

تفاوت بین مشخصات پایلوت آزمایشی و سیستم تجاری را می توان به اهداف مختلف آنها نسبت داد. نیروگاه های آزمایشی طراحی و ساخته شده اند تا مهندسان بتوانند درباره فرآیند تصمیم گیری در مورد فناوری های جدید یا سایر تنظیمات فرآیند اطلاعات بیشتری کسب کنند. جمع آوری داده ها برای دستیابی به این هدف مهم است ، زیرا شرایط مرزی را برای افزایش مقیاس در اختیار مهندسان فرآیند قرار می دهد. پایلوت های آزمایشی مشکلات احتمالی را در معرض دید قرار می دهند و اجازه می دهند راه حل های جایگزین قبل از ادامه مقیاس گذاری یا انتقال فناوری به عملکرد تمام عیار ، مهندسی و آزمایش شوند.

برای دستیابی به هدف خود ، یک کارخانه آزمایشی باید انعطاف پذیر و قابل انعطاف باشد تا اپراتورها بتوانند به سرعت اصلاحات را برای آزمایش تنظیمات و شرایط عملیاتی ایجاد کنند تا عملکرد بهینه ایجاد شود. صاحبان پایلوت های آزمایشی کمتر به فکر بهره وری از عملکرد و بیشتر مربوط به اثبات مفهوم هستند. با فرض ثابت بودن میزان فروش و سفارشات معوقه ، اطمینان از حفظ و نگهداری کارخانه برای به حداکثر رساندن زمان کار به عهده مدیریت کارخانه است. برخلاف عملیات در مقیاس آزمایشی ، نگهداری پیشگیرانه و پیش بینی کننده از اهمیت بالاتری برخوردار است. در کارخانه های تجاری ، چیدمان می تواند پراکنده باشد و این نیاز به دستگاه های هوشمند برای هشدار به پرسنل در هنگام نیاز به تعویض تجهیزات است. کنترل هزینه ها به همان اندازه نگهداری سیستم اهمیت دارد. برخی از روشهای کنترل هزینه عبارتند از: بازیافت حلالها و گازهایی که می توانند مجدداً مورد استفاده قرار گیرند ، بازیابی گرما از جریان پساب و استفاده از ارزش انرژی گازهای زائد.

سیستم Pilot Plant پایلوت پلنت تصفیه و بازچرخانی آب استفاده مجدد از پساب

سیستم Pilot Plant پایلوت پلنت تصفیه و بازچرخانی آب استفاده مجدد از پساب

معیارهای طراحی در واحد های پایلوت

مشخصات طراحی برای پایلوت آزمایشی اساساً تحت تأثیر نیاز به انعطاف پذیری و جمع آوری اطلاعات است. انعطاف پذیری اجازه می دهد تا عملیات واحد به ترتیب پیکر بندی شود ، عملیات واحد جدید اضافه شود و طیف وسیعی از شرایط عملیاتی آزمایش شود. معیارهای دیگری که به تعریف مشخصات طراحی برای آزمایشی کمک می کند عبارتند از:
طراحی و ساخت کامل سریع برای به حداقل رساندن زمان ورود به بازار
دقت اندازه گیری در مقیاس کوچک
فضای طرح پایلوت را به حداقل برسانید
شرایط فرآیند را به طور دقیق نشان می دهید
از ایمن بودن سیستم اطمینان حاصل کنید
هزینه سیستم را به حداقل برسانید.
بسیاری از سیستم های فرایندی که با این ملاحظات ساخته شوند و در روش های طراحی / ساخت از سیستم فرآیند مدولار بهره مند می شوند، پروژه هایی با اندازه مناسب خواهند بود که می توانند به صورت مدولار اجرا شوند ، به طور متوسط 40٪ سریعتر از روش های سنتی ساخته شده در بازار ارائه می شوند.

شستشوی ممبران اسمز معکوس پاک کننده های غشای قلیایی اسیدی

مواد موثر در شستشوی ممبران های تصفیه آب

با توجه به اینکه یکی از راه های مهم در افزایش کارایی و طول عمر ممبران ها انتخاب و بکارگیری مواد شوینده مناسب و به صرفه می باشد در اینجا انواع مختلف شوینده های مورد استفاده در سیستم های تصفیه پساب و باز چرخانی آب پرداخته می شود. بررسی ها نشان می دهند که CIP های اسید وباز سنتی نتوانستند به طور کامل عملکرد RO را بازیابی کنند وتمام رسوبات را از عناصر غشا پاک کنند. برای تنظیم PH محلول تمیز کننده باید از هیدروکسید سدیم (NaOH) استفاده شود. در صورت امکان، برای تمیز کردن pH بالا باید از نفوذ RO یا آب دیونیزه استفاده شود. در آب شیر ممکن است کلسیم کافی (CA 2) وبی کربنات (HCO-3) وجود داشته باشد تا هنگام افزایش pH باعث رسوب کربنات کلسیم (CaCO3) شود. در بسیاری از سیستم های تصفیه بیش از یک محلول تمیز کننده ممکن است لازم باشد.

مواد موثر در شستشوی ممبران اسمز معکوس

در مورد غشاهای اسمز معکوس (RO)، یک محلول تمیز کننده با pH بالا خود غشا را تغییر می دهد. گروه های اسیدی روی مولکول غشا در pH بالا جدا می شوند ومنجر به غشای آب دوست تر می شوند. بسته به ماهیت شیمیایی ماده رسوب کننده، این ممکن است در تمیز کردن غشا کمک کند. هنگام انتقال از یک نوع محلول تمیز کننده به محلول دیگر، شستشوی کامل سیستم تصفیه غشا با نفوذ RO ضروری است. اگر شستشو ناقص باشد، مواد معدنی محلول در مرحله pH پایین هنگامی که در معرض pH بالا قرار بگیرند دوباره رسوب می کنند یا بالعکس. موارد زیر عوامل پاک کننده موثری برای آلاینده های غشایی مانند میکروارگانیسم ها ومواد آلی هستند که به طور متداول در غشاهای RO ومقاوم به قلیا شناخته می شوند
عوامل قلیایی (مانند هیدروکسید سدیم)
سورفاکتانت (مانند سدیم لوریل سولفات)
عوامل کیلیت (EDTA وغیره)
اگر غشای RO به شدت آلوده شده باشد، مواد شیمیایی فوق ممکن است به اندازه کافی تمیز نشوند.

شستشوی ممبران اسمز معکوس پاک کننده های غشای قلیایی اسیدی

شستشوی ممبران اسمز معکوس پاک کننده های غشای قلیایی اسیدی

هیپوکلریت سدیم یک ماده قدرتمند در برابر میکروارگانیسم ها ومواد آلی است، اما غشاهای پلی آمید RO مقاومت کمی در برابر کلر دارند، بنابراین از هیپوکلریت سدیم برای تمیز کردن غشاهای پلی آمید RO استفاده نمی شود.

پاک کننده های غشای قلیایی

این پاک کننده های غشای قلیایی در برابر بیشتر مواد آلی که به طور معمول در سیستم های RO یافت می شوند، موثر هستند. HDC-ALK-002 یک پاک کننده غشای قلیایی است. این پاک کننده غشا همچنین در برابر رسوبات بر پایه آلومینیوم ورسوب سیلیس کلوئیدی موثر است. تمرکز. محلول HDC-ALK-002 باید حداقل 4-6 ساعت در سیستم غشا خیسانده و گردش یابد. هنگام استفاده از HDC-ALK-002 ممکن است برخی از کف ها ایجاد شود. پس از اتمام تمیز کردن، باید غشا را کاملاً شستشو داد تا قبل از بازگشت سیستم به کار، محلول پاک کننده را از بین ببرید.
یک محلول تمیز کننده که معمولاً برای از بین بردن مواد معدنی غشای ناپاک استفاده می شود ، برای استفاده از PH پایین یا واکنش شلات به عنوان مکانیسم اصلی آن طراحی شده است. شرح این استراتژی های تمیز کردن دنبال می شود.

پاک کننده های غشایی اسیدی

این پاک کننده غشا یک پاک کننده در مقیاس غیر آلی وپاک کننده رسوب آهن برای استفاده در غشاهای نانو فیلتراسیون واسمز معکوس است. البته این ماده همچنین در برابر فولانت های آلومینیومی موثر است. یکی از أنواع این غشا HDC-ACD-001 دارای PH خودتنظیمی است که بهترین حلالیت نمکهای آهن را تضمین می کند ومی تواند با غشا پلی آمید و استات سلولز استفاده شود. HDC-ACD-001 برای استفاده در کاربردهای آب آشامیدنی تأیید شده است.
HDC-ACD-001 هنگامی که به عنوان محلول 3-4٪ مورد استفاده قرار می گیرد و باید حداقل 1-2 ساعت در سیستم خیسانده و دوباره چرخش شود، تا موثر واقع شود. هنگام استفاده از HDC-ACD-001 ، محلول تمیز کننده در pH 3.7 تثبیت می شود. اگر pH در طی فرآیند تمیز کردن به بالای pH 4.2 افزایش یابد، محلول باید دور ریخته شود و با محلول تازه جایگزین شود. پس از استفاده HDC-ACD-001 باید قبل از تخلیه با هیدروکسید سدیم تا pH 6-8 خنثی شود. این ماده محلول آبی از یک اسید سیتریک آمونیایی تثبیت شده است که با یک ماده پراکنده زیستی غیر یونی ترکیب شده است.

 

شستشوی ممبران اسمز معکوس پاک کننده های غشای قلیایی اسیدی

شستشوی ممبران اسمز معکوس پاک کننده های غشای قلیایی اسیدی

اسید کلریدریک (HCI)

اسید کلریدریک (HCI) اغلب برای کاهش pH محلول های تمیز کننده استفاده می شود. از مصرف اسید سولفوریک (H2SO4) باید خودداری شود زیرا افزایش غلظت سولفات ممکن است منجر به تشکیل رسوبات سولفات نامحلول شود. در موارد رسوب زدگی حاصل از پلیمریزاسیون سیلیس ممکن است از اسید هیدروفلوئوریک (HF) استفاده شود. اما توجه داشته باشید که HF بسیار خطرناک است و باید با احتیاط زیادی از آن استفاده شود. هر نوع غشایی محدودیت هایی برای pH دارد و این محدودیت ها بسته به درجه حرارت محلول تمیز کننده تغییر می کند.

عوامل کیلیت. این مواد شیمیایی دارای چندین مکان یونی در ساختار مولکولی خود هستند. سایت های منفی آنها مانند “چنگال” های الکتریکی عمل می کنند که به یون های مثبت در ماده رسوب غیر آلی متصل می شوند. عوامل کیلیت به معنای واقعی کلمه یونهای مثبت را از ساختار جامد ترکیب نامطلوب بیرون می کشند، بنابراین به تجزیه آن به شکلی کمک می کنند که قابل شستشو باشد.
دو عامل شیمیایی متداول اسید سیتریک و اسید اتیلن دی آمین تتراسیک (EDTA) هستند. از اسید سیتریک برای حذف آهن استفاده می شود و EDTA می تواند نمک های کلسیم ، باریم و استرانسیم را از بین ببرد. از عوامل كلات معمولاً در سطح pH خنثي تا زياد استفاده مي شود تا تضمين شود كه محل هاي منفي روي مولكول هاي كلات يونيزه مي مانند. از آنجا که حذف فولانتهای غیر آلی معمولاً حداقل به تجزیه جزئی ساختار جامد ترکیبات مربوط می شود ، ضروری است که به محلول تمیز کننده زمان کافی برای کار داده شود. به بیان ساده، این بدان معناست که نمی توان روند کار را با سرعت انجام داد. ممکن است این فرآیند چند روز طول بکشد.
مواد شوینده. همانطور که در موارد معمول لباسشویی در منزل ، مواد شوینده می توانند به تمیز کردن غشا کمک کنند. مولکول مواد شوینده از یک طرف بسیار آب دوست و در انتهای دیگر منفور از آب (آبگریز) است. این بدان معنی است که مواد شوینده به عنوان یک ماده بینابین عمل می کند و به مولکول های آب اجازه می دهد مواد آلی را که به طور معمول با آنها تعامل ندارند ، حل کنند. از بسیاری از مواد شوینده عمومی می توان برای تمیز کردن غشاها استفاده کرد. با این حال ، باید مراقبت شود تا از استفاده از فرمول های لباسشویی ، که ممکن است حاوی اکسید کننده ها (به عنوان مثال ، سفید کننده) باشد ، جلوگیری شود. اینها ممکن است به غشای RO کامپوزیت فیلم نازک (پلی آمید) آسیب برساند. همچنین ، غلظت بیش از حد مواد شوینده در محلول تمیز کننده فقط ممکن است مشکل رسوب زدایی موجود را تشدید کند. پیشنهاد شده که غلظتهای 1/0 تا 5/0 درصد وزنی کافی است.

مواد ضد خوردگی در تصفیه آب

اهمیت مواد ضد خوردگی در تصفیه آب

مواد ضد خوردگی نقش مهمی در مهندسی محافظت از فلزات و ساخت و ساز اقتصادی ملی دارند. اکسیژن و آلاینده هایی که به سیستم اضافه می شوند می توانند فعالیت میکروبی را افزایش دهند و در نتیجه تشکیل فیلم زیستی اثرات منفی مانند تشکیل لجن و پر کردن لوله ها و مبدل های حرارتی خوردگی در این تجهیزات تصفیه آب را سبب شود. لذا اهمیت استفاده از مواد ضد خوردگی همواره در سیستم های صنعتی تصفیه و باز چرخانی پساب احساس می گردد. همچنین بسیاری از خطوط لوله انتقال آب در نتیجه استفاده از چندین فلز مانند فولاد ضد زنگ، فولاد کربن، مس و آلومینیوم و در نتیجه شرایط بد اب امکان دارد که با خوردگی مواجه شوند.
موارد مهار کننده خوردگی گاها بر پایه فسفاتها یا فسفونات ها ساخته می شوند و محافظت از قطعات ضد زنگ و فولاد کربن در برابر خوردگی را بوجود می آوردند. غالباً به شركتها توصيه مي شود كه در لوله ها از آب نرم يا نمكي شده (سطح كلر پايين و نمك افزايش دهنده سختي) استفاده كنند. همچنین کنترل PH و افزایش PH آب در گردش به بازه 9.2 – 9.5 پیشنهاد می شود زیرا سرعت خوردگی روی فلز در این pH بسیار کم است.

برای سیستم های تصفیه آب صنعتی که اغلب برای مدت زمان طولانی کار می کنند ، ما به شرکت ها توصیه می کنیم که جریان آب کم اما مداوم را از طریق خطوط لوله حفظ کنند تا از خوردگی راکد جلوگیری کند. همچنین توصیه می کنیم فیلترهای جریان جزئی را برای حذف مواد معلق کوچک داخل لوله ها و محصولات خوردگی است، استفاده کنند. این فیلترها برای فیلتر کردن مداوم آب و سیستم های خنک کننده تأسیسات ساختمان و حذف ذرات آهن و لجن تولید شده اند. این فیلترها ترکیبی از فیلترهای آهنربایی و فیلترهای کیسه ای هستند که مستقیماً روی لوله اصلی برگشت قرار می گیرند.

مواد ضد خوردگی در تصفیه آب

مواد ضد خوردگی در تصفیه آب

لزوم استفاده از مواد ضد خوردگی در سیستم های بسته تصفیه آب

در سیستم های لوله کشی بسته خوردگی نیز ممکن است ایجاد شود. حتی اگر شرکت ها همیشه اطمینان حاصل کنند که از آب خالص به عنوان نقطه شروع استفاده می کنند و امکان اضافه شدن اکسیژن به سیستم وجود ندارد ، باز هم خوردگی می تواند در مکان های مختلف سیستم لوله کشی ایجاد شود. به این نوع خوردگی خوردگی بی هوازی گفته می شود. باکتریهای بی هوازی باعث کاهش برخی از مواد مانند سولفات می شوند و در نتیجه باعث خوردگی می شوند. فرآیندهای بی هوازی که باعث خوردگی می شوند در PH بین 7 تا 8 عملکرد بهینه خواهند داشت. مواد حاصل رسوب هیدروکسید آهن و سولفید آهن هستند.
تهویه مطبوع یک روش موثر برای محافظت و افزایش طول عمر تجهیزات حساس به دما و رطوبت است. در یک کارخانه تصفیه فاضلاب مرکزی، یک پوشش محافظ در برابر خوردگی اپوکسی برای محیط های دارای خوردگی بالا استفاده شده است. همچنین یک پوشش الکترونیکی پلیمری اپوکسی انعطاف پذیر برای کویل های مبرد آلومینیومی و کندانسور ، دامپرها و محافظ های فولادی گالوانیزه در نظر گرفته شده. یک پوشش پلی اورتان با مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش نیز با استفاده از اسپری روی کویل های روکش داده شد. برای دستگاه های الکتریکی در معرض خوردگی نیز از محفظه های فولاد ضد زنگ NEMA 4X استفاده می شود.

مواد ضد خوردگی در تصفیه آب

مواد ضد خوردگی در تصفیه آب

پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه آب و باز چرخانی پساب های صنعتی

پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه آب و باز چرخانی پساب های صنعتی

اهمیت پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه و باز چرخانی پساب های صنعتی

پلی آلومینیوم کلراید یکی از مواد شیمیایی است که امروزه در فرآیندهای انعقادی و لخته سازی پساب های صنعتی و غیر صنعتی مطرح می باشد. به طور کلی نمکهای فلزی غیرآلی مانند سولفات آلومینیوم (آلوم) ، سولفات آهن ، کلرید آهن و کلرو سولفات آهن به طور کلی در لخته سازی استفاده می شوند. در میان این منعقد کننده های غیر آلی ، نمک های آهن اغلب نسبت به نمک های آلومینیوم کارآیی بیشتری دارند. در سالهای اخیر ، افزایش استفاده از فرمهای پلیمریزه منعقد کننده های فلزی افزایش یافته اس مانند کلرید پلی آلومینیوم کلراید (که به (PAC) معروف می باشد.)
پلی آلومینیوم کلراید در اروپا ، ژاپن و آمریکای شمالی به دلیل کاهش در هزینه و در دسترس بودن گسترده تردر تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند. ادعا می شود که چنین محصولاتی نسبت به محصولات معمولی دارای مزیت بیشتری هستند که برخی از مهم ترین مزایای آن عبارتند از :
• مواد منعقد کننده با قابلیت حذف بالاتر ذرات معلق و یا مواد آلی
• مصرف قلیایی کمتر و تولید لجن کمتر

پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه آب و باز چرخانی پساب های صنعتی

پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه آب و باز چرخانی پساب های صنعتی

در یکی از آزمایشگاه های تخصصی تصفیه آب در کشور مالزی اثر سه ماده منعقد کننده ، یعنی سولفات آلومینیوم (آلوم) ، کلرید فریک و کلرید پلی آلومینیوم (PAC) ، با کمک پلی آکریل آمید آنیونی برای تصفیه پساب خودرو از نظر COD ، فلزات سنگین TS Sand حذف (Fe ، Zn و Ni). مورد آزمایش قرار گرفت . در این تحقیق آزمایشگاهی تصفیه فاضلاب خودرو با استفاده از PAC ، FeCl3 و آلوم همراه با پلی اکریل آمید آنیونی حذف COD ، TSS و فلزات سنگین مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست امده نشان داد که به طور کلی ، PAC به عنوان موثرترین منعقد کننده در میان سه ماده منعقد کننده استفاده شده و انتخاب شده است. در شرایط آزمایش بهینه تعریف شده (دوز انعقادی: 70 میلی گرم در لیتر ، دوز کمک انعقادی: 2 میلی گرم در لیتر و pH 7) ، ۷۰ درصد از COD و ۹۸ درصد از TSS بوسیله پلی آلومینیوم کلراید از پساب حذف شده است. برای FeCl3 و آلوم ، حداکثر حذف COD به ترتیب 64٪ و 54٪ بود ، در حالی که حذف TSS به ترتیب ۹۱ و ۹۴ درصد گزارش شده است. حذف فلزات سنگین با استفاده از PAC همچنین نتایج بهتری را نشان داد که در آن 98٪ آهن ، 83٪ روی حذف شده و 63٪ نیکل در شرایط مطلوب حذف شد. به طور کلی ، علاوه بر این مزایا می توان گفت که پلی آلومینیوم کلراید یک پلیمر آنیونی است که به بهبود عملکرد تصفیه کمک میکند. این مقایسه نشان داد که استفاده از PAC به کمک پلی آکریل آمید آنیونی کمک می کند تا حذف بالاتری برای COD ، TSS و فلزات سنگین در مقایسه با FeCl3 و آلوم برای تصفیه فاضلاب خودروها انجام گردد.

پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه آب و باز چرخانی پساب های صنعتی

پلی آلومینیوم کلراید در تصفیه آب و باز چرخانی پساب های صنعتی

 

پلی الکترولیت Polyelectrolyte تصفیه آب بازچرخانی پساب

استفاده از پلیمرهای پلی الکترولیت در صنعت تصفیه آب

پلی الکترولیت ها (Polyelectrolyte) معمولا به دو دسته آنیونی و کاتیونی تقسیم بندی می شوند. بررسی ها نشان می دهند که پلیمرهای پلی آمین به عنوان منعقد کننده در تصفیه و بازچرخانی پساب مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین پلیمرهای نوع کوپلیمر آکریل آمید که به عنوان لخته ساز استفاده می شوند. پلی آکریل آمیدها پلیمرهایی با وزن مولکولی بسیار بالا هستند که به عنوان لخته ساز استفاده می شوند. این پلیمرها عمدتا به صورت پودر یا امولسیون در دسترس هستند. آنها می توانند آنیونی یا کاتیونی باشند. برخی از این محصولات به صورت محلولهای بسیار چسبناک (5000 تا 10000 سانتیمتر) وجود دارد که می تواند در صورت تحویل رقت ثانویه هنگام تحویل پمپ تغذیه ، پمپ شود.

 

احتیاط های لازم در تهیه پودرهای پلی آکریل آمید

o محلول ها ، حتی در صورت رقیق شدن ، می توانند بسیار چسبناک باشند.
o اگر خیلی سریع تحریک شود ، لخته ها دچار خرابی مکانیکی می شوند.
o لخته سازها اگر در شرایط مناسب به درستی پراکنده نشوند ، “توده ها” را تشکیل می دهند.
o غلظت آماده سازی: 2 تا 5 گرم در لیتر (بسته به ویسکوزیته محصول و محدودیت پمپاژ).

 

پلی الکترولیت Polyelectrolyte تصفیه آب بازچرخانی پساب

پلی الکترولیت Polyelectrolyte تصفیه آب بازچرخانی پساب

سیستم های آماده سازی دستی پلی الکترولیت ها (Polyelectrolyte) از چه بخش هایی تشکیل شده اند :

• دو ایستگاه آماده سازی دستی وجود دارد پلیمر در مخزن اول پراکنده شده و سپس در مخزن دیگر به کاملا انحلال می یابد.
• یک کابینت کنترل اتوماتیک ؛
• سیستم رقت ؛
• یک یا دو پمپ تغذیه ؛
• سطح سنج
• امولسیون کوپلیمر کریلامید
• آماده سازی دستی
• آماده سازی دستی امولسیون به همان روشی که برای پودر انجام می شود اما بدون پراکنده انجام می شود.

سیستم های آماده سازی خودکار پلی الکترولیت ها (Polyelectrolyte) از چه بخش هایی تشکیل شده اند :

• پمپ توزیع کننده که برای پمپاژ امولسیون از یک درام یا یک ظرف استفاده می شود
• اینورتر یا دستگاه امولسیون برای مخلوط کردن امولسیون با جریان آب استفاده می شود.
• کنترل سطح
• مخزن آماده سازی
• یک کابینت کنترل برای عملکرد خودکار
• سیستم ایجاد کننده رقت در خط
به منظور تضمین اثربخشی پلیمر ، تقریباً همیشه لازم است محلول تهیه شده به منظور دستیابی به پراکندگی یکنواخت پلیمر از طریق آب یا لجن منعقد شده قبلی، به شدت رقیق شود. بنابراین، این رقت به ویسکوزیته پلیمر و لجن و به انرژی اختلاط اعمال شده به سیستم بستگی خواهد داشت.

 

پلی الکترولیت Polyelectrolyte تصفیه آب بازچرخانی پساب

پلی الکترولیت Polyelectrolyte تصفیه آب بازچرخانی پساب

آبساز دارویی PW WFI و آبساز دیالیزی

آبساز دارویی PW/WFI و آبساز دیالیزی

آنتراسیت-antrasit-تصفیه-آب-بازچرخانی-پساب

آنتراسیت در سیستم های تصفیه آب و بازچرخانی پساب

بکارگیری آنتراسیت در سیستم های تصفیه و بازچرخانی پساب

آنتراسیت antrasit هنگامی که با شن های فیلترهای شنی ترکیب میشود به عنوان فیلتری مطلوب در تصفیه آب شرب و یا استفاده های صنعتی شناخته شده است و  مکمل خوبی برای در کنار بکارگیری شن و ماسه بشمار می آید. آنتراسیت در حقیقت زغال سنگ معدنی با سختی بالا و دارای مقدار زیادی کربن است. ماده ای است و از متراکم ترین و سخت ترین کربن ها با محتوای بالای کربن (بیش از 95٪). به دلیل شکل خاص دانه های آن، اجازه می دهد ذرات معلق در عمق بستر فیلتر حفظ شوند. در مقایسه با فیلتر شن و ماسه، آنتراسیت اجازه می دهد تا در جریان های بالاتر ، افت فشار کمتر و شستشوی بهتر و سریعتر ایجاد شود.

 

آنتراسیت-antrasit-تصفیه-آب-بازچرخانی-پساب

آنتراسیت-antrasit-تصفیه-آب-بازچرخانی-پساب

 

مزایای استفاده از آنتراسیت در فیلتراسیون

امکان سرعت جریان بالاتر در مقایسه با شن و ماسه را فراهم می کند
افت فشار کوچکتر نسبت به بکارگیری شن و ماسه
سرعت شستشوی سریعتر در مقایسه با شن و ماسه
مقاومت بالا در برابر انواع مواد شیمیایی
طول عمر بیشتر برای استفاده در تصفیه آب صنعتی
از انسداد فیلتر به دلیل دارا بودن Synedra ، Microcystin و موارد دیگر جلوگیری می کند.
جلوگیری از ایجاد انباشت در سطح لایه ماسه.
یک حامل ایده آل برای تصفیه بایوفیلم

چرا آنتراسیت در تصفیه چند لایه آب موفق است؟

داشتن چندین لایه در فیلتراسیون آب امکان استخراج انواع مختلف ذرات و عبور از بین لایه ها را فراهم می کند. بدین ترتیب آب خالص تری در پایان فرآیند حاصل می شود. فیلترهای چند لایه می توانند تعداد زیادی از مواد جامد را برای استخراج پوشش دهند.

آنتراسیت-antrasit-تصفیه-آب-بازچرخانی-پساب

آنتراسیت-antrasit-تصفیه-آب-بازچرخانی-پساب

استفاده از آنتراسیت در فیلترهای چند لایه

تکنیکی که به طور گسترده برای تصفیه آب و فاضلاب استفاده می شود ، استفاده از فیلتر های تخت های چند لایه است. استفاده از آنتراسیت در این فیلتر ها معمولاً در ایستگاه های تصفیه فاضلاب شهری ، تصفیه خانه های آب آشامیدنی و واحدهای نمک زدایی است و این صنایع تمایل دارند که با استفاده از روش اسمز معکوس و آنتراسیت به عنوان یک فیلتر مراحل پیش از نمک زدایی را انجام دهند. در فیلتر های چند لایه ، معمولاً محیط فیلتر کم چگالی (مانند آنتراسیت) روی لایه بالایی فیلتر  قرار می گیرد. علاوه بر این، باید سرعت جریان و شستشوی معکوس بهینه شود تا مزاحمتی برای بستر فیلتر ایجاد نشود. یکی از مهمترین دلایل استفاده از آنتراسیت این است که باعث بهبود قابل اطمینان در استخراج کدورت می شود.

چرا در سیستم های فیلتراسیون آب از سنگ ریزه در کنار آنتراسیت استفاده می شود؟

در فیلترهای شن و ماسه چند لایه ، آنتراسیت معمولاً در بالای تعدادی از لایه های ماسه ای که برای فیلتر کردن ذرات ریزتر از آب طراحی شده اند، مستقر می شود. شن به طور معمول بخشی از لایه پایه را تشکیل می دهد و آب تصفیه شده را از طریق خروجی تسهیل می کند. اگر شن و ماسه لایه پایه بود ، احتمالاً این دهانه ها مسدود می شوند زیرا شن به جلوگیری از انسداد کمک می کند.
آنتراسیت در فیلتراسیون اسمز معکوس برای تصفیه آب
آنتراسیت به عنوان یک جز حیاتی در فیلترهای پیش از RO استفاده می شود، اما اغلب به عنوان بخشی از یک سیستم فیلتراسیون دو تایی در کنار شن و ماسه یا یک فیلتر ترکیبی بکاربرده می شود. سهم اصلی آنتراسیت در این فضا حذف مواد آلی محلول (مانند روغن های باقیمانده) و جامدات معلق است. به همین ترتیب ، می توان گفت که اکثر ابزار تصفیه آنتراسیت از ویژگی های عالی حذف اندازه و تخلخل مطلوب حاصل می شود.

فیلترهای دو و چند لایه حاوی آنتراسیت در تصفیه آب های گرمسیری و در شرق دریای مدیترانه بسیار موثر بوده و بیش از 50 متر مکعب در روز آب آشامیدنی تولید می کنند که با استانداردهای WHO مطابقت دارد.
دو مسئله مهم با RO برای تولید آب ، نیاز به انرژی و بازیابی کلی آب است. نمونه هایی که واحد های پیش فیلتراسیون اسمز معکوس که از آنتراسیت RO استفاده می کنند، می توانند در طی یک سال بیش از 35 درصد آب بازیابی کنند. از آنتراسیت به عنوان یک جز بسیار موثر برای حذف مواد بیولوژیکی استفاده شده است. کربن فعال و آنتراسیت دارای خواص زیادی هستند. محققان نشان داده اند که آنتراسیت در کنار شن و ماسه حاوی کرومات و زغال فعال قادر به حذف مقادیر قابل توجهی آهن از محلول های آبی قبل از قرار گرفتن در فرآیند RO است. اندازه ذرات آنتراسیت در محیط های فیلتراسیون پیش از RO از 0.35 تا 0.8 میلی متر است و عمق بستر آنها بیش از 0.8 متر است. توسط مدرن ترین واحدهای RO مجهز به فیلترهای چند لایه آنتراسیت می توان حداکثر 40 متر مکعب در ساعت آب نمک پردازش کرد. برخلاف سایر دستگاههای تصفیه، آنتراسیت مورد استفاده در RO پس از استفاده دور ریخته می شود.

آنتراسیت-antrasit-تصفیه-آب-بازچرخانی-پساب

آنتراسیت-antrasit-تصفیه-آب-بازچرخانی-پساب

آنتراسیت در فیلتراسیون دو لایه ای برای فرآیندهای استخراج-الکترووینینگ حلال
استخراج با حلال – الکترووینینگ یک روش قوی و قابل اعتماد برای جداسازی فلزات از سنگ معادن آنها از طریق مراحل متوالی استخراج و استخراج مجدد به داخل و خارج از حلال های مناسب است، و سپس یک فرآیند الکترولیز انجام می شود که در آن فلز مورد نظر به شکل کاملا خالص در یک واحد رسوب می کند الکترود فیلترها برای از بین بردن بقایای نامحلول ناخواسته از رسیدن به سلول الکترولیز ضروری هستند. در واحدهای صنعتی مدرن برای محافظت از سلول الکترولیز از صفحه های دیونیزه شده پی در پی حاوی آنتراسیت و گارنت استفاده می شود. در این بسترها ، از آنتراسیت به عنوان یک فیلتر لایه درشت استفاده می شود و وظیفه حذف اکثریت مواد باقی مانده آلی و آلاینده های نامحلول یا مصنوعات درشت و ریز درجه بندی شده مانند نمک های مراحل استخراج را بر عهده دارد. گارنت ریز آسیاب شده از آنتراسیت پیروی می کند و برای از بین بردن تمام مواد جامد باقیمانده تا مقیاس میکرون عمل می کند. استفاده از این تکنولوژی به طور گسترده ای در تولید مس و کبالت دیده می شود.